Sådan tjener du penge på din gamle bil

skrot bilen og få skrotpræmieDu ved det måske ikke, men du kan faktisk få penge for din brugte bil. Selv hvis den er blevet træt af dage, og ikke er mere værd end en skrotning, kan du stadig få penge for den. Det kan selvfølgelig også være at du har en god brugt bil, der kan sælges og dermed bidrage med et større beløb til udbetalingen på den nye bil, du gerne vil have i stedet. Læs herunder om nogle af de muligheder, der er for at tjene penge på din gamle bil.

Kan bilen repareres?

Hvis din bil ikke dur mere, er det selvfølgelig en god ide først at søge professionel rådgivning i forhold til, om det kan betale sig at få den repareret. Hvis man intet ved om biler, kan det være meget vanskeligt selv at vurdere, om det er nogle forholdsvis små og ikke omkostningstunge reparationer eller reservedele, der skal til for, at bilen kan køre fint igen. Eller om det ikke kan betale sig at gøre noget ved bilen, og der derfor kun er en løsning tilbage, nemlig skrotning. Kan bilen repareres forholdsvis billigt, vil du kunne sælge den bagefter og måske tjene dine udgifter til mekanikeren ind samt få et overskud, du kan bruge, når du erhverver dig en ny bil.

Det kan til tider betale sig at sælge privat

I det hele taget kan det i visse tilfælde være en bedre forretning at sælge sin bil selv, end at lade den gå med i en handel om en ny bil. Grunden er, at hvis du kommer til en bilforhandler og gerne vil købe en ny bil og i tillæg vil bytte din gamle bil væk som del af handlen, så kan det være, at du ikke får samme gavn af de rabatter, du kan forhandle dig til ved en bilhandel. Forhandleren giver dig selvfølgelig rabatterne, men modregner så rabatten i det beløb de tilbyder dig for den gamle bil. Derfor kan det til tider betale sig at sælge bilen selv fremfor at lade den indgå som bytteværdi i handlen.

Undersøg markedet

Under alle omstændigheder er det en rigtig god ide at sætte dig ind i, hvad prisen på det private marked er for en bil tilsvarende den, du vil af med. Ønsker du ikke at sælge din bil privat, så ved du i hvert fald, hvad du skal forlange at få for den hos bilforhandleren og kan bedre forhandle på et ligeværdigt grundlag. Og vær så opmærksom på at forhandleren i sidste ende faktisk giver dig de rabatter, du har forhandlet dig til.

Skrotningsgodtgørelse

Ender dit besøg ved mekanikeren med, at du må vælge skrotningen, fordi det ikke kan svare sig at reparere bilen, så er der flere ting, du skal være opmærksom på. For det første får du en godtgørelse af staten på 2.200 kr., hvis du afleverer din bil til skrotning hos en autoophugger. For det andet, så kan det være helt gratis at aflevere den, hvis du vælger en godkendt autoophugger, som har en aftale med en bilimportør i forhold til det, der hedder producentansvaret. Det betyder at det skal være gratis forbrugeren at komme af med sin udslidte bil.