Smid ikke din ødelagte iphone ud

reparation af IphonesTeknologien bliver mere og mere fascinerende med tiden. For blot to årtier siden havde vi ingen idé om, hvad tablets og smartphones var. Det mest populær fænomen i dag er iPhonen, som bruges mange gange dagligt af hundrede tusindvis af danskere. Men med til den fascinerende teknologi følger også stigende priser.

I dag koster den nyeste iPhone et sted mellem 6.000-7.000 kroner, og derfor gipser du ved tanken om en ødelagt skærm eller en defekt home-knap. Men frygt ej. Vi fortæller dig, hvorfor du ikke skal smide din ødelagte iPhone ud til fordel for en ny.

Reparationer er billigere end en ny mobil

I takt med at priserne på en ny iPhone stiger, bliver reparationer et bedre og bedre alternativ. I dag tilbydes der et utal af reparationer på din iPhone rundt omkring, og der findes med størst sandsynlighed et sted i nærheden af dig. Jo nyere dine iPhone er, jo dyrere vil din reparation også være. Men det giver selvfølgelig meget god mening. Ikke desto mindre kan det godt betale sig at betale et par tusinde kroner som maksimum i stedet for at købe en ny iPhone til 7.000 kroner. Her kan du finde en oversigt over reparationer på Apple-produkter fra Phonecare, som har butikker rundt omkring i landet.

Er din hundedyre sprit nye mobil stadigvæk i 1 stykke, så gør dig selv den tjeneste at investere i et solidt beskyttelses cover før skaden er sket. De nye Samsung modeller med Edge buede skærme, er særligt udsatte.
Se f.eks. nærmere på et Samsung Galaxy s8 cover her

Tjek reklamation og garanti

Er der noget galt med softwaren, eller mener du ikke, at skaden er selvforskyldt, kan den dækkes af reklamationsretten eller garantien. Oftest er disse gældende i 2 år. Henvend dig i butikken, hvor iPhonen er købt og fortæl dem om skaden. Her er der en chance for, at de vil reparere telefonen gratis eller udstyre dig med en ny. I disse tilfælde er det dumt at få en butik til at reparere softwaren. Skulle skærmen eller bagsiden være smadret, er det selvforskyldt, og du må betale for en reparation.

Få en lånetelefon i ventetiden

Hvis du tænker, at det er smart at købe en ny iPhone med det samme, så du ikke står uden telefon, tager du fejl. Heldigvis da. For så kan du spare en masse penge, som du kan bruge på noget andet. I forbindelse med reparationer af skærme tager det ikke mere end højst en times tid at udskifte skærmen. Derfor skal du ikke undvære din telefon længe. Skulle der være noget galt med softwaren, og du må undvære din iPhone i et par uger, kan du med fordel henvende dig i butikken, hvor den er købt. Her vil du få en lånetelefon, mens din telefon repareres.

Slip for at flytte data, billeder og andet

Dem der har udskiftet deres iPhone med en anden ved, at det tager tid at synkronisere data, billeder og andet til den nye telefon. Det slipper du for, hvis du blot får lavet en reparation. Her vil alt være intakt som før, og derfor skal du ikke koncentrere dig om at få alt flyttet fra en iPhone til en anden. Det er tidsbesparende.

Slå et slag for miljøet

En faktor de færreste tænker over, når de køber ny elektronik, og heriblandt en iPhone, er miljøet. Det er ressourcekrævende at producere en iPhone, og hvis du vælger at få lavet en reparation frem for at investere i en ny iPhone, er du med til at bidrage til et bedre og sundere miljø. Det kan for mange være en utopisk tanke, der ikke strejfer ens overvejelser, men den er bestemt ikke irrelevant og er mere væsentlig, end du tror.