Modul 40 og 50 fliser

Sponsoreret blogindlæg

FliserStår du over for at skulle anlægge en ny indkørsel eller et gangareal, så skal du gøre dig nogle forskellige tanker og overvejelser i forhold til dit valg af fliser. Du skal bl.a. overveje, hvilken farve fliserne skal have. Derudover skal du tage stilling til størrelsen på fliserne.

Hvad angår flisernes størrelser, så er det værd at vide, at fliser findes i forskellige moduler. De mest udbredte moduler er henholdsvis 30, 40, 50 og 60. I denne artikel vil vi dog kun have fokus på modul 40 og modul 50. I de kommende afsnit vil vi netop belyse fordelene ved de to moduler.

Fordele ved modul 40 fliser

Modul 40 fliser er ganske populære, og det er de af flere forskellige grunde.

Sådanne fliser fås med en tykkelse på 5 eller 7 cm. og med følgende mål:

  • 40 x 20
  • 40 x 40
  • 40 x 60
  • 40 x 80

Modul 40 fliser er mellemstore fliser, der kan bruges til rigtig mange forskellige formål, herunder anlægning af gangarealer og indkørsler. Faktisk går Skagen Beton så langt at kalde det for den perfekte haveflise.

Det hænger bl.a. sammen med, at fliserne har en størrelse, der gør, at du kan løfte dem selv, uden at skulle belaste din ryg eller dine knæ markant. Endvidere er fliserne tilstrækkeligt store til, at man relativt hurtigt kan dække et stort område.

Fordele ved modul 50 fliser

Modul 50 fliser er ligeledes et populært valg.

Fliserne fås i følgende størrelser:

  • 50 x 25
  • 50 x 50

Vælg mellem tykkelserne 5 og 7 cm.

Disse fliser er af naturlige grunde tungere end modul 40 fliser, og derfor skal du også indstille dig på at skulle lægge flere kræfter i at løfte og lægge fliserne. Til gengæld skal du bruge færre fliser for at dække det ønskede område.

Større fliser er moderne

Det er en kendsgerning, at danskerne generelt er blevet glade for store fliser, og vi har undersøgt hvorfor.

Det kan ikke kun være praktisk og spare tid at bruge større fliser. Det kan også give et rigtig fint helhedsudtryk til haven.

Det er dog ikke sikkert, at store fliser passer til netop din have og dit hus. Derfor er det vigtigt, at du stiller skarpt på, hvilke fliser (mht. størrelse og farve) der passer bedst til dit hus og dets proportioner.

Hvad angår det økonomiske, så kan der faktisk også være forskel på, om man anlægger en terrasse med små, mellemstore eller store fliser. Regn derfor lidt på, hvad der er mest budgetvenligt, hvis du har et stramt budget.

Hos Skagen Beton er der angivet forbrug pr. kvadratmeter ved alle fliser, der gør det nemt for dig at beregne, hvor mange fliser du skal bruge til at anlægge en terrasse på f.eks. 15, 20 eller 50 kvadratmeter.