Sådan vælger du det rette træpillefyr

Trænger du til at få udskiftet varmekilden i dit hjem? Så kan du gøre klogt i at læse videre og lære meget mere om, hvorfor du skal vælge et pillefyr.
Og hvis du allerede har besluttet dig for at vælge netop denne varmekilde, kan du læse, hvilke pillefyr der er bedst i test, så du tager den rette beslutning og ikke smider penge ud af vinduet.
Et pillefyr kan give dig store besparelser på varmeregningen på op til 70 % sammenlignet med elvarme. Men hvis du overvejer at investere i et pillefyr, skal du dog være opmærksom på, at det kræver en del arbejde og vedligehold. Du skal altså være opsat på at ville bruge tid og energi på at holde et pillefyr ved lige.

Hvad er et træpillefyr?

Træpillefyr valgHvis ikke du har fuldkomment styr på, hvad et pillefyr, også kaldet træpillefyr, er, kan du blive meget klogere på dette nu. Et pillefyr klarer opvarmningen af dit hjem og brugsvandet som enhver anden varmekilde. Men i stedet for at fyre op med olie eller gas, fyrer du op med træpiller, som er fremstillet af sammenpressede træspåner og savsmuld.

Så meget kan du spare med et pillefyr

Der kan være rigtig mange penge at spare, hvis man vælger et træpillefyr frem for eksempelvis elvarme eller olie. Du kan nemlig spare helt op til 70 % sammenlignet med el, hvilket betyder, at du kan spare rigtig mange penge på sigt. Hvis du investerer i et pillefyr, vil dine penge ofte være tjent hjem igen efter 2-4 år, såfremt du skifter fra oliefyr til pillefyr. Det er altså mange penge, du årligt kan bruge på andre og meget sjovere ting, der giver dig værdi i hverdagen.

Ikke nok med at du kan spare penge ved et pillefyr, så er modellerne på markedet blevet forbedret markant over de sidste år – og det vil de blive ved med i fremtiden. Så hvis du allerede nu har et ældre pillefyr, kan det betale sig at skifte til en ny og forbedret variant, for så er der yderligere penge at spare på regningen.

Hvornår skal du købe et pillefyr?

Hvis du synes, et pillefyr lyder som din fremtidige ideelle opvarmningsform, skal du huske at læse med nu, for et pillefyr er ikke kun omkostningsbesparende – det kræver også en del arbejde. Mere arbejde end at vedligeholde et olie- eller gasfyr.
Du skal nemlig med jævne mellemrum fylde fyrets træpillemagasin, ligesom det også skal renses for slagger og aske. Men hvis du køber en model med hjælpefunktioner og rensesystemer osv. kan du altså slippe for meget af dette arbejde. Lige netop når det gælder pillefyr, hænger pris og kvalitet nemlig sammen. Du får nemlig meget mere pillefyr for pengene, hvis du smider et par ekstra tusinde kroner efter produktet.

Du skal ydermere huske at vælge et pillefyr, der matcher varmebehovet i dit hjem, og skal det opvarme hele huset eller blot supplere en anden varmekilde? Og er din skorsten overhovedet beregnet til våd røggas?
Der er mange forskellige faktorer, du skal huske at tage stilling til, før du kan købe et pillefyr. Derfor kan du altid gøre klogt i at rådføre dig med en fagperson, der kan kaste lys over din situation.