Brønddæksel

Skab et flottere helhedsindtryk med usynlige dæksler

Noget af det første, dine gæster møder, når de kommer gående mod dit hus, er indkørslen. Og vi ved, at førstehåndsindtrykket har meget at sige. Derfor gør mange husejere også meget ud af den. Indkørslen kan være belagt med flotte sten, som markerer, hvor bilen kan parkere, og måske er der blomsterbede omkring fliserne, for at skabe en hyggelig og hjemmelig stemning. Men så er der et men. Et stort rundt brønddæksel midt i det hele, som ødelægger glansbilledet. Det kan du lave om på, så du opnår et pænere helhedsindtryk med usynlige dæksler.

Jesmig dæksler der går i ét med din belægning

Det er meget vigtigt at have adgang til kloakker, så man kan servicere dem og fjerne vand fra overflader og belægninger, så vejene eller haver ikke bliver oversvømmede. Man kan altså ikke bare fjerne dem helt og aldeles. Men man kan gøre dem mere usynlige med Jesmig dæksler. Tanken bag Jesmig dæksler er at lave en overflade, som går i ét med den nuværende belægning, du har hjemme. Har du en indkørsel med flisebelægning, hvor der sidder et rundt brønddæksel i, kan du erstatte det med en belægning, som er identisk med flisebelægningen.

Det gøres ved, at man tager det runde dæksel op samt fliseresterne omkring. Så laver man et firkantet brønddæksel, som man kan lægge ned i stedet for. Herefter skæres flisestenene til, så de  passer ned i dækslet. De lægges ned i, så fliserne ligger på højde med de andre fliser. Herved får dækslet får et mere skjult udtryk.

Det får du med Jesmig

Hvis du vælger Jesmig som løsning til at skjule brønden, så kan du få en række fordele. De vil blive listet op her:

  • Få usynlige brønddæksler
  • Få en valgfri overflade, som passer til din belægning
  • De runde brønddæksler bliver firkantede

Sidstnævnte fordel indebærer, at det er lettere at skære fliser til, når dækslet er firkantet i stedet for at være et rundt brønddæksel. På den måde, er det lettere at tilpasse dækslet din belægning. Med Jesmig kan du få skræddersyet en løsning, som passer til de eksisterende fliser eller andre jordbelægninger. Der er nogle standardvarer, som er populære, men måske har du en særlig flise i din indkørsel, og den kan matches, hvis du ønsker.

Har du en have, hvor der er et brønddæksel midt i haven, kan du også få den belagt med græs, så brønddækslet er skjult.

Monteringen af dæksler

Et Jesmig brønddæksel består af et dæksel samt en ramme og et skørt. Skørtet placeres som det første, oveni brønden. Dernæst kommer dækslet, som monteres til skørtet. Herved låses de to fast. Skørtets funktion er, at bundsikringen ikke må falde ned i brønden. Til sidst monteres rammen.

Det anbefales, at dækslet ligger mod to flisekanter, som er i din belægning. Det vil give det bedste resultat med usynlighed og samtidig mindst muligt skærearbejde. Skærearbejdet indbefatter, at fliserne, som skal oveni rammen skæres til, så de passer ned i og herved skaber den usynlige effekt.