Få motion når du gør rent

rengøring og motionTrænger der til hovedrengøring hjemme hos dig? Har du svært ved at finde tid til at holde dit hjem i fin orden, når du også skal nå at træne flere gange om ugen? Det ene behøver slet ikke at udelukke det andet.

Du skal bare læse med i denne artikel, hvor vi guider dig til at få sved på panden og et rent hjem på samme tid.

Spar tid og penge

Langt de fleste mennesker i dag bruger det meste af deres arbejdstid på at sidde stille foran computeren i timevis. Gælder det også dig?

Når du har et stillesiddende arbejde, har du brug for at komme ud og bruge noget energi, når arbejdsdagen er ovre.

Mange vælger at betale for et dyrt abonnement til et fitnesscenter eller købe en dyr mountainbike og udstyr for tusindvis af kroner for at være sikre på at få noget frisk luft og få pulsen op. Det er imidlertid slet ikke nødvendigt at bruge så mange penge på noget, du måske slet ikke får brugt alligevel.

I stedet for at bruge alle dine penge på dyrt træningsudstyr, kan du drage nytte af de opgaver, der under alle omstændigheder skal ordnes hjemme hos dig selv.

Det kan være hovedrengøringen, at få vasket vinduerne, oprydning på loftet eller hvad end, du kan komme i tanke om. Der er faktisk ganske mange af de opgaver, du skal klare i dit hus, der kan være ganske fysisk krævende, og derfor kan du slå to fluer med ét smæk og klare den daglige motion og rengøringen i et snuptag.

Gør rengøringen til en fest

Det er selvfølgelig ikke alle opgaver i dit hjem, der er lige velegnede til at få sveden frem på panden. Her gælder det dog bare om at være kreativ og for eksempel forsøge at gøre det så hurtigt som muligt, så du får varmen.

Det kan være med til at gøre en opgave som det at støve af til noget mere sjovt og festligt, end det ellers er. Når du alligevel skal støve af en gang om ugen eller noget i den dur, kan du lige så godt gøre det til en god oplevelse. Sæt noget fedt musik på og gør rengøringen til en fest. Der er ikke nogen grund til at surmule over rengøringstjansen – jo mere du fortæller dig selv, at rengøring er det kedeligste i verden, jo mere kedeligt bliver det.

Når du bruger dit hjem som dit træningscenter, er det ikke den eneste fordel, at du ikke skal bruge penge på at være medlem i en sportsklub og købe nyt udstyr hele tiden. En stor fordel er, at dit hjem ser fantastisk ud, fordi du for ordnet mange flere ting.

Indeklimaet bliver bedre, når du gør rent oftere, og i de varme måneder kan du klare mange udendørs vedligeholdelsesopgaver på dit hus. Det kunne for eksempel være at få malet, at luge mellem terrassefliserne, plante nyt i højbedene, slå græs eller plukke frugter, bær, og hvad køkkenhaven ellers byder på.

Naturlig træning

På den måde sparer du yderligere penge, fordi du ikke blot står og sveder i træningscenteret, men får klaret en masse opgaver ved dit hus, som du måske ellers ville skulle hyre en håndværker til.

Udover den økonomiske gevinst er det også virkelig godt for din krop, når du ikke kun bevæger dig efter yogalærerens instruktioner. Når du rydder op, støver af eller reparerer døren til garagen, bevæger du dig på en naturlig måde, som er meget sundere for din krop.

Du får trænet musklerne og din udholdenhed på en helt anden måde, når du ikke kun bevæger dig i udmålte stræk og tidsrum.

Du kan læse meget mere om træning og kost på www.kondition.dk.