Flytter

Sådan flytter du med skindet på næsen

Hvis der er noget, der er dyrt, så er det at flytte. Selvom man forsøger at spare, kan man lynhurtigt bruge titusindvis af kroner på flyttefirma, nye møbler, maling, håndværkere og materialer. Og dertil kommer omkostninger til indskud, hvis man skal bo til leje eller omkostninger til køb og salg, hvis man er køber en ny bolig. Alt i alt kan det nemt løbe op i 30-40.000 kroner at flytte, og da det er de færreste, der har sparet op til det, føler flere og flere sig fristet til at optage dyre kviklån, som de så hænger på i flere år efter selve flytningen.

100 flyttekasser og ondt i ryggen

Et af de steder, man kan spare en masse penge er på flyttefirmaet. Det er nemt, men pokkers dyrt at ringe til det lokale firma og få dem til at pakke og flytte det hele. Alternativet til det er at samle venner og bekendte i en weekend, leje en kassebil og klare det hele selv. Ulempen ved den løsning er først og fremmest, at det er ubeskriveligt hårdt. Når man går i gang med at pakke, bliver man altid overrasket over, hvor enormt meget, man egentlig har. Det er ikke unormalt, at man kan pakke over 100 flyttekasser, hvis man er en gennemsnitlig dansk familie – dertil kommer tunge møbler.

Stor risiko for skader på indbo

En anden ulempe ved gør-det-selv er, at man kommer til at ’skylde’ tjenester til alle i år fremover, så man selv skal bruge de dyrebare weekender, når ens fætter eller kollega skal flytte fra København til Saxkøbing. Endelig er gør-det-selv en risikabel affære, og man skal være meget heldig, hvis man ikke får skader på møbler og andet indbo undervejs, fordi tingene står usikkert i en trailer eller kassebil, og fordi læsning og aflæsning foregår ustruktureret og ofte uden overblik.

Den billigste løsning er her

Et bedre alternativ er at finde en løsning, hvor man selv står for pakkearbejdet, og så får flytningen foretaget så billigt som muligt. Den billigste løsning er lige nu de nye koncepter, hvor man får leveret en container, der fyldes og flyttes, når den er fyldt op. De firmaer, der tilbyder disse løsninger, har specialiseret sig i at hente og bringe containere hurtigt, og derfor kan prisen holdes nede i et meget konkurrencedygtige leje. En anden grund til den lave pris er, at flyttefirmaet ikke skal holde stille med en lastbil, mens man fylder og tømmer den. Containeren bliver sat af i indkørslen, og så har man masser af gratis tid til at fylde og tømme den.

Fem gode råd – før du skal flytte

Står du overfor at skulle flytte, er her fem gode råd til, hvad du bør tænke på:

  1. Læg et budget over hvad flytningen vil koste
  2. Spar op i god tid, så du slipper for at sætte dig i unødvendig gæld
  3. Undersøg muligheder på markedet for, hvordan du kan flytte til en overkommelig pris
  4. Find en flytteløsning, der passer til dit bohave. Med mindre du er studerende og har meget lidt bohave, bør du opgive ideen om at gøre det hele selv med trailer og kassebiler
  5. Gå efter et flyttefirma, der tilbyder nogle af de moderne og meget billige løsninger med container flytning