Håndværkere – Spar penge gennem at sammenligne firmaer

elektriker tilbudNår det er tid til at bygge nyt eller til at renovere derhjemme, så kan det være relevant at hyre håndværkere. Selvom det kan være en dyr affære, er der faktisk måder du kan spare penge på.

Store dele af renoveringen eller byggeriet er muligt at klare selv, uden håndværkere – men husk på, at noget arbejde må du ifølge loven ikke selv udføre. I de tilfælde er det nødvendigt at hyre en håndværker. F.eks. elektriker og VVS-arbejde. De er to erhverv som er lovregulerede, og kræver, at håndværkere med autorisation udfører arbejdet.

Så meget koster en håndværker i timen

Prisen for hvad forskellige håndværkere koster i timen kan variere meget. Generelt kan man sige, at timepriserne ligger et sted mellem 300 og 700kr i timen eksklusive moms.

Malere og tømrere er som regel lidt billigere at ansætte fremfor eksempel elektrikere og VVS’ere.

Spar penge på håndværkere gennem at indhente tilbud og sammenlign priser

Der er stor mulighed for at spare penge på din renovering eller dit næste byggeprojekt, hvis du sørger for at sammenligne tilbud fra flere håndværkerfirmaer med hinanden. Der kan være store prisforskelle mellem håndværkere, og i mange timers arbejde kan det i sidste ende dreje sig om tusindvis af kroner at spare.

Sørg for, at der er en fast aftale om hvad der indgår i prisen

For at undgå mulige tvister og misforståelser, er det vigtigt, at du og din håndværker sammen taler om, hvad der er inkluderet i prisen, også hvad der ikke er med. At skrive en kontrakt er uden tvivl den bedste forsikring. En mailkorrespondance fungerer lige så godt om en kontrakt. Husk, jo større opgaven er, jo vigtigere er det, at der er en skriftlig aftale mellem dig og håndværkeren.

Anmod om referencer og undersøg firmaet

Undersøg det håndværkerfirma som du planerer at hyre på cvr.dk se om de er gældfrie osv. Risikoen er ellers, at hvis håndværkeren har gæld og så risikerer de at gå konkurs før arbejdet er færdigt, hvilket kan medføre en del ekstra omkostninger for dig.

Spørg håndværkeren om referencer, en dygtig fagmand deler gerne referencer. Tag kontakt til nogle, der har ansat håndværkeren før, og stil nogle spørgsmål. Eventuelt kan du læse anmeldelser på nettet, specielt hvis de er tale om en lille ydelse, f.eks. montering af lås hos en låsesmed, her så kan du med fordel tage et hurtigt kig på portaler som f.eks. Trustpilot.