Find ud af hvilken hækkeklipper du skal købe

hækSom husejer er det vigtigt at have en god hækkeklipper, da du kan få klippet din hæk efter ønske. Det er vigtigt at finde ud af, hvad dit behov er, inden du bare køber en hækkeklipper. Det skyldes, at behovet kan være individuelt alt efter hvilken type hæk du har.

Parametre, som du skal have med i dine overvejelser, er bl.a. hvor høj din hæk er i forhold til længde og bredde. Derudover har din hæk også en vis tykkelse på grenene, som også kan have en indflydelse på, hvilken model der er bedst egnet til hækken. Tænk lidt over disse parametre inden du køber en hækkeklipper.

Den batteridrevne model

Hækkeklippere kan groft set deles op i tre modeller. En model er batteridrevet, en anden er ledningsdrevet imens en tredje er benzindrevet. Der er mange danskere, som foretrækker en batteridrevet hækkeklipper, da denne er mest skånsom mod miljøet. Modellen udslipper ikke CO2 siden den er batteridrevet. Det er nemt at håndtere denne hækkeklippermodel, da den ikke vejer særlig meget og er støjfri. Det vil sige, at dine naboer ikke bliver irriteret over, at du larmer, når du klipper hækken.

Du skal være opmærksom på, at hækkeklipperen skal oplades engang imellem og dermed ikke har en lige så lang levetid som de to andre modeller. Derfor anbefales det, at man tilkøber et ekstra batteri til opladning, så du hele tiden ved, at du kan skifte batteriet hvis den hurtigt bliver opbrugt. Du skal være opmærksom på, at modellen kan være svag til tykkere grene.

Den ledningsdrevne model

Den ledningsdrevet hækkeklipper virker via el, så du skal bare sørge for at have en ledning, der er lang nok til at komme rundt i hele haven. Denne type hækkeklipper vejer heller ikke særlig meget og er dermed nem at bruge. Du skal være meget opmærksom på, hvor du har din ledning henne, så du ikke pludselig får den skåret over. Hvis dette sker, så er ledningen heldigvis ikke særlig dyr at anskaffe sig.

Den helt store fordel ved modellen er, at hækkeklipperen har en konstant strømkilde og dermed ikke har nogle enheder der skal udskiftes engang imellem. Det eneste modellen kræver er at ledningen kan være tilkoblet en stikkontakt. Du skal være opmærksom på, at denne model er god til små grene, men kan have problemer med at skære tykke grene over.

Den benzindrevne model

Den benzindrevne hækkeklipper er den mest robuste af alle tre modeller, hvilket betyder, at den kan klare de fleste hækkeklipperopgaver. Hvis du vælger denne model, har tykkelsen på dine grene eller hækkens udseende ikke så stor en betydning, da maskinen netop er meget kraftig. Selvom modellen er god til de fleste opgaver, så er der nogle ulemper ved den. Hækkeklipperen larmer meget når den er i brug, da motoren arbejder. Derudover udslipper modellen CO2, som er med til at forurene omgivelserne. Hvis modellen går i stykker, kan den være dyr at reparere, da mange dele skal skilles ad.

Bliv klogere

Det anbefales at du ser de forskellige modeller i virkeligheden og dermed bliver klogere på, hvad du skal vælge af hækkeklipper.

Er du ikke selv interesseret i den store udgift til udstyr og vil du hellere ansætte en gartner til klipningen, så læs eventuelt som eksempel mere hos Grøn Ejendomsservice om priser og vilkår