Sådan sparer du penge – og sparer op

SPONSORERET INDHOLD

Hvis du synes, at din bankkonto minder mest om en si, hvor pengene på mystisk vis forsvinder i løbet af måneden, så er du ikke den eneste. Læs med her, og få gode råd til hvordan du kan spare penge.

Få et overblik over din økonomi

Sådan sparer du pengeRigtig mange oplever, at en masse småbeløb udhuler ens bankkonto, og det kan mærkes sidst på måneden. Når man gennemser sin historik på sin netbank, kan man selvfølgelig se, hvad pengene er gået til – men ser det ud, som du regnede med? Har en masse cafébesøg pludselig hobet sig op til at være en anselig post på din konto? Hvis du vil have gode råd til at komme i gang med at lægge et budget, kan du læse mere om emnet her. Du kan også læse videre nedenfor og få gode råde til at styre dine udgifter.

Her kan du spare penge

En af de største poster i de flestes budget er mad, og det er her, at rigtig mange oplever, at de bruger flere penge, end de havde regnet med. Det kan være, at man køber ind fra dag til dag, eller at der kommer til at snige en uplanlagt snack eller to ned i kurven. Du kan med fordel prøve at gemme kvitteringer fra dine indkøb en måned eller to og se, om der er ting, som du helst ville have undværet at bruge penge på. Prøv også at læg sammen, hvad du har brugt på mad i den tid og se, om det er mere eller mindre, end hvad du havde regnet med.

Hvis du opdager, at du bruger flere penge på mad, end du ønsker, så kan du prøve at lave en madplan.

Kig en uge frem, læs tilbudsaviser for de supermarkeder, du har i nærheden, og lav en liste. Hvad skal du bruge til morgenmad? Frokost? Aftensmad? Sørg for at lægge en realistisk plan, og vær ærlig over for dig selv, om du gider at lave aftensmad hver aften. Det kan være, du allerede ved, at du skal noget en aften, og derfor ikke spiser aftensmad hjemme. Det kan også være en god idé at lave mad til flere dage – det kan både spare tid og penge.

Du skal også have nyt tøj engang imellem, og det kan også være en stor post for mange. Hvis du vil spare mest muligt, kan du prøve at gå i genbrug og se, om du kan finde noget, der passer til dig. Ellers kan du bruge platforme som eksempelvis Trendsales, hvor du kan købe secondhand tøj online.

Mange oplever også, at de har flere abonnementer, end de har brug for. Er det virkelig nødvendigt at have Spotify, Netflix, HBO og Viaplay? Hvis ikke, så overvej hvilke du bruger mest, og om der er et eller flere abonnementer, du kan undvære.

Tjek også dine forsikringer og undersøg, om du betaler for meget. Det skader ikke at tjekke markedet, eksempelvis her, hvor du kan se, om der er penge at spare.

Hvad får du ud af det?

Kort sagt – så opstår der større mulighed for at få flere penge på din konto, og du kan få et overblik over, hvad du egentlig bruger penge på. Med et overblik over din økonomi kan du få flere kroner og ører i pengepungen, som altid er til gavn – især hvis en uventet udgift opstår. At have styr på ens økonomi giver også mere ro i maven, og hvem ved, måske er der pludselig råd til drømmerejsen eller noget andet, du har gået og ønsket dig længe?