Gør haven klar til foråret; husk indkørsel og terrasse

Ved afslutningen på vinteren begynder husejere rundt omkring i landet at gøre udeområderne klar til foråret og sommeren. I de kolde måneder er vi primært indenfor og haven og terrassen bliver glemt for en stund. Men i takt med at temperaturen stiger, så begynder vi at gøre udeområderne klar til de varmere sæsoner.

Det er dog ikke blot haven der skal tænkes på, også indkørslen og terrassen skal have en overhaling.

Gør indkørslen praktisk og indbydende

Når foråret melder sin ankomst, så er det ikke blot græsset der skal sås og blomsterbedene der skal plejes. Det lunere vejr tillader nemlig også at du skænker indkørslen en tanke, får ryddet op og gjort den præsentabel.

Indkørslen er et sted på grunden som får tildelt for lidt energi, og det er ærgerligt, når vi tager i betragtning hvor meget vi egentlig bruger den.

Ofte er den gold, kedelig og grå og ikke særlig pæn at kigge på. Men ved at give den et frisk pust og måske investere i granitskærver, kan man på en nem og ligetil måde højne æstetikken.

Lige præcis granitskærver kan være en praktisk og pæn løsning, som gør indkørslen mere tilfredsstillende ved afgang og ankomst til huset.

Granitskærver kan købes her, og man kan samtidig få mere brugbar information om det populære naturmateriale.

Skab et hjerterum på terrassen

Med en have følger ofte en terrasse eller en hyggekrog af anden slags. På terrassen tilbringer vi ofte de fleste udendørstimer, og det er her at vi virkelig slapper af og nyder tilværelsen.

På den elskede terrasse spiser vi gode middage med familien, griller med vennerne eller læser en god bog i liggestolen. Terrassen er en udendørs stue som kan give mange gode stunder i det fri.

Netop derfor skal man lægge en god mængde tid i at indrette terrassen, så den opfylder ens ønsker og behov.

Skab eksempelvis en hyggelig stemning med grønne plantekasser eller blomsterbede. Her kan du med fordel også bruge de omtalte granitskærver, som kan fås i flere jordnære farver og derfor altid kan matche ens personlige stil.

Vælg de rigtige møbler til terrassen

I forbindelse med terrassen, hyggekrogen eller altanen bør du også tænke over hvilke møbler du har på terrassen. Kan du godt lide at flade ud, så kan det måske være en god idé med komfortable liggestole, et udendørs sofa-arrangement eller måske en hængesofa.

Bruges terrassen derimod primært til middage, morgenkaffe og en fyraftensøl, så er det altid praktisk og funktionelt med et godt bord og nogle matchende stole.

Her bør du også tænke over design og materialer. Træmøbler er særligt populære, og de kan ofte holde i mange år, men de skal også plejes. Mange træmøbler til udendørs brug skal jævnligt slibes og lakeres eller oliebehandles, og det kan være en tidskrævende proces, som man skal i gang med inden hver sæson.

Har man ikke tid eller lyst til at pleje skrøbelige træmøbler, så kan det i stedet være man skal kigge efter smarte plastikmøbler eller slidstærke metalmøbler.

Find ud af hvad der passer bedst til dine behov, og vælg en løsning som du vil være glad for i lang tid.