Spar på dit forbrug som lejer

Det at bo til leje kan godt være dyrt. Afhængigt af hvor du bor og hvilken lejlighed du bor i, kan den månedlige husleje og aconto godt tage en stor bid af den månedlige indkomst. Samtidig kan man godt føle sig hjælpeløs hvis man bor til leje og gerne vil spare lidt på sine boligudgifter. Det er dog ikke umuligt, og i denne artikel skal vi se nærmere på nogle forskellige steder hvor du kan spare på dit forbrug.

Udskift pærer til LED

spar på forbruget som lejerMange lejligheder er stadig udstyret med gamle halogenpærer der bruger meget mere strøm end LED-pærer. Det kan skyldes at det ikke har været nødvendigt at skifte dem, eller fordi udlejeren ikke selv har valgt at skifte til LED-pærer, der er mere miljøvenlige og holder i længere tid. Der kan være mange penge at spare på elregningen som du jo skal betale for som lejer, især hvis du tænker på hvor længe du skal bo i din lejlighed og forestiller dig hvor meget der er at spare over så lang en periode.

Tag en snak med din udlejer hvis din lejlighed stadig er fyldt med gamle pærer der bruger meget strøm. Mange udlejere vil værdsætte initiativet og gå med til at dække udgifterne til udskiftning af pærer, selvom de ikke nødvendigvis behøver at blive skiftet endnu. På https://kvikbolig.dk kan du finde en bolig der passer lige til dig og dine behov. Her kan du også finde og chatte med din kommende bofælle, og se hvilke initiativer de selv har taget for at spare på forbruget.

Overvej dit forbrug af vand

Der er også penge at spare på dit aconto-forbrug. Selvom du som lejer ofte betaler et bestemt beløb i måneden til aconto, er dette et estimeret beløb. Husstandens egentlige forbrug bliver beregnet i slutningen af regnskabsåret og afhængigt af om du har brugt mere eller mindre end estimatet, får du penge tilbage eller også skal du betale differencen. Her er altså penge at ”tjene”, hvis du kan formå at spare på dit forbrug.

Madlavning

Madlavningen er ét af mange steder i husholdningen hvor der er penge at spare. Mange har nemlig en vane for at bruge meget vand når de laver mad, for eksempel til at skylle grøntsager, vaske op og især til at rense emballage til genbrug. Det kan være en god idé at tænke over hvor meget vand du bruger i forbindelse med madlavning, især hvis du laver meget mad derhjemme. Dette gælder også hvis du gerne vil være mere miljøvenlig.