Kan man spare på forhandlinger med ejendomsmægler?

selvsalg ejendomsmæglerHvis man går med tanker om et boligsalg, så falder tankerne nok hurtigt på ejendomsmæglere. Langt de fleste har været igennem en ejendomsmægler ved køb eller salg af bolig, og har derfor stået i den situation at der skal forhandles pris. Hvis man er førstegangskøber eller sælger, er det rigtig smart at sætte sig ind i, hvordan ejendomsmæglere prissætter sine services, for derefter at finde ud af hvilke poster er til forhandling

Ejendomsmæglere kan være uigennemskuelige

Det kan være ret besværligt at finde frem til priserne før man har indledt forhandlinger. Som det fremgår af mange ejendomsmægleres hjemmesider, viser de sjældent deres priser frem.

Det er ofte fordi, at flere af de store ejendomsmæglere benytter sig af en franchisestruktur, hvor lokale ejendomsmæglere køber sig ind for at benytte sig af hovedkontorets logo og køberkartoteker. De skal derfor betale for deres egne lokaler, som giver priserne et nøk opad. Hovedkontoret skal også have en del af overskuddet fra de lokale, og det kan være svært at læse ud fra fakturaen, hvor meget af det du betaler, som går til hovedkontoret. Til gengæld er det dog muligt at forhandle med ejendomsmægleren, men det er ironisk nok selvsamme forhandling som gør deres priser meget uigennemskuelige. En traditionel mægler kan nemt koste mellem 50.000 – 100.000 kroner for at sælge din bolig.

Kend markedet

Hvis du fortæller en mægler fra de traditionelle mæglerkæder, at du kender til markedsføring, selvsalg og selv kan fremvise, har du en stærk position til at forhandle prisen ned. Det kan heller ikke skade at spørge ind til, hvor stor et stykke af kagen, som hovedkontoret skal have. Det handler om at vise en ejendomsmægler at du ved hvad du taler om, og på den måde kan du stå rigtigt stærkt når priserne skal forhandles ned.

Kan gøres billigere ved selvsalg

Over 98% af boligkøbere starter deres købsrejse online, og det kan være værdifuld viden i forhold til at spare penge. Der er ikke nogen hindringer i vejen for at lægge sin egen bolig op på de mange forskellige boligsider, og på den måde kan man selv markedsføre sin bolig. Markedsføring er ekstremt vigtigt når man gerne vil sælge, og det er et af de steder man virkelig kan spare mange penge.

Almindelig markedsføring koster

Netop fordi at have kontorer med displays og annoncering i trykte medier er dyrt, er det ikke så underligt at flere ejendomsmæglere begynder at omstille sig til at markedsføre sig der, hvor køberne er – nemlig på de online boligsider. Det koster mindre at drive en hjemmeside end et kontor. Det koster mindre at markedsføre boliger enkeltvis via en fremhævet annonce på en boligside, og alt det afspejler sig hurtigt i den overordnede pris de tilbyder. Så hvis du føler, at det bliver for besværligt at sælge din bolig på egen hånd, så kan du få et billigt tilbud fra en ejendomsmægler som har markedsføring inkluderet i prisen. Flere af de traditionelle mæglere har markedsføring som et tilkøb til allerede høje salærer, men der er dukket flere nye mæglere op, som kan gøre det for en fraktion af prisen og deres priser kan desuden ses direkte på forsiden, så du ved hvad du skal betale når salget er gået igennem.