Spar – Find tilbud online de rigtige steder

Hvad er black fridayI ”gamle dage” var det januarudsalget, som bød på årets billigste shoppingture – nu er det Black Friday. Dagen fejres af alle typer butikker, men især af elektronik- og hvidevareforhandlere. Så står du og mangler en opgradering på elektronikgrejet derhjemme, så er det bare med at holde øje, planlægge og være klar. For skal du have de tilbud, hvor der er rigtigt mange penge at spare, så skal du ofre lidt tid på at ligge, sidde eller stå i kø. De bedste tilbud er nemlig ofte svære at få fingre i, idet butikkerne som regel kun bestiller et begrænset antal varer hjem. Hertil gør mange butikker også meget ud af først at offentliggøre tilbuddene midnat natten til fredag d. 24. november.

Hvidevarer er ikke en sjov ting at shoppe. Selvfølgelig er det lækkert med et nyt, energisparende køleskab eller en lydløs opvaskemaskine. Men det er bare stadig sjovere at købe computer, telefon, tøj, sko – ja, personlige luksusting! Alligevel er det ganske anbefalingsværdigt at bruge Black Friday på at få købt de hvidevarer, du står og mangler – for der er mange penge at spare her! På den måde får du også flere penge til at købe de sjovere produkter.

Pas på, du ikke falder i fælden Black Friday

Mange butikker ser Black Friday som en mulighed for at lave gode tilbud og som følge deraf sælge en masse. Men der er også dem, som udnytter Black Friday til at sælge ting til næsten normal pris. De ved godt, at man som kunde straks tænker, at noget er billigt, når der er et tilbudsskilt. De ved også godt, at man som kunde nogle gange bliver så begejstret i sin shopperus, at man glemmer at tjekke, om man egentlig sparer noget væsentligt på købet. Det er et beskidt kneb – og du skal selvfølgelig forsøge at undgå at falde for det. Her er din telefon dit bedste våben, idet den hurtigt lader dig tjekke konkurrenternes priser. Samtidig kan nettet også være lidt uoverskueligt. Går du ind og tjekker hver eneste elektronikforhandlers hjemmeside, så er det også for tidskrævende.

Så hvad gør du så? 1) Vær kritisk over for de tilbud, du falder over. 2) Find online oversigt over forskellige butikkers pris på det pågældende produkt. Her gælder om at finde den rigtige oversigtsside – den, der har alle de rigtige butikker med, som er pålidelig, opdateret og nem at navigere på.

Hvor kommer Black Friday fra?

Første gang Black Friday blev ”fejret” i Danmark var i 2013 – altså for kun fire år siden. Denne forbrugernes festdag, som stammer fra USA, har dog en væsentligt længere historie. Black Friday finder sted fredagen efter Thanksgiving, som i mere end 50 år har været den dag på året, hvor juleshoppingen sætter i gang i USA. Termen ”Black Friday” bliver i USA brugt om kaos-lignende situationer, hvor risikoen for uheld og ulykker er forhøjede. De mange mennesker og den store risiko for trafikpropper, er altså hvorfor dagen bliver kaldt Black Friday.