gardinbus

Efterårs-makeover: Gode råd til at opfriske boligen

Når det kommer til indretning af vores bolig, er det utrolig vigtigt, at det er en indretning, vi føler os godt tilpas i og som samtidig fremstår personlig og hjemlig udadtil for vores familie og venner. Sæsonskift kan tit medføre en trang og lyst til at skifte små ting ud i hjemmet og tilføje noget nyt, og med ganske få tips og tricks er det muligt at få råd til en del fornyelse.

gardinbus

Ved at gøre tingene selv, er der en masse fordele:

  1. Du kan med god samvittighed udskifte lidt oftere ved selv at sy dine egne puder eller fx male en reol eller hylde i en anden farve, end hvis du skulle ud og købe det nyt i en butik.
  2. Det er lettere at fortryde et farvevalg eller mønsteret på betrækket til lænestolen, og det er også billigere. For i stedet for at have brugt 400 kr. på en ny pude, kan du, hvis ud fortryder, nemt bare skaffe dig af med det slags stof og købe et nyt til billige penge.
  3. Ved at give dit hjem en makeover ud fra din egen kreativitet, får du både sat dit eget præg og design på boligens indretning, der er med til at understrege familiens personlighed. Derudover er der også den fordel, at du har noget at hygge dig med i de kolde, mørke efterårsdage og aftener.

Fornuftig fornyelse

For at forny dit hjem med efterårsmøbler og tilbehør, er det en god idé at finde ud af, hvilke ting du ønsker, der skal ændres på. Snakker vi små møbler som puder og lamper, eller er vi ovre i den dyre ende som hylder, klinker eller en ny lænestol? For at få mest muligt ud af dine penge, kan det være en god idé at sætte dig for at skabe et samlet overblik over din boligs situation, når det kommer til din lyst til fornyelse. Tænk langsigtet, frem for din lyst her og nu. Vil du få glæde af den dyb mørkerøde lænestol, når foråret rammer om 6 måneder? Find farver, der kan bruges året rundt eller køb ting til hjemmet, som ikke koster så meget at skifte ud, når du til sommer hellere vil se på lyse- og andre farver.

Efterårsfornyelse med god mening

Bring naturen inden døre når du vil skabe en stemning af sæsonskift. Grene, kogler, mos og friske blomster er billige løsninger, hvis du vil mærke fornyelse i din bolig. Det vil give en rød tråd mellem indretning og sæson.

Et bud på fornyelse, som vil give mening at tilføje rummene, når mørket sænker sig og efteråret banker på, er gardiner. Det kan i første omgang lyde som en dyr løsning, men faktisk findes der gardinfirmaer, der kører ud og både vejleder og hjælper dig med at finde de rette gardiner og som tilmed giver prisgaranti og pæne mængderabatter. Se eventuelt nærmere på www.Gardinbussen-prisgaranti.dk.

Derudover er der også meget mere god grund til at overveje gardiner til efteråret og vinteren, da de kan være med til at holde for varmen og lukke kulden ude. Er dine vinduer lidt utætte, og trækker der kold luft ind gennem listerne, kan tykke gardiner i stuen være en god hjælp af tilføje hjemmet. Vælg nogle gardiner, der passer til rummet og vinduets størrelse og udtryk, og husk stadig at vælge dem i en farveskala som du tænker, at du også kan lide at se på flere år frem i tiden.

Læs også om opsætning af en ny væg i boligen for opdeling til flere rum