Trends inden for boligindretning 2023

Nu er vi godt nok ikke kommet helt ind i 2023, så den her artikel vil primært omhandle, hvad vi forventer bliver mere populært i 2023 og lidt om tendenserne her i 2022.

Genbrug og designmøbler

Det lyder jo lidt som to ting fra hver ende af skalaen, men det kan jo sagtens være et designmøbel, der genbruges, hermed menes naturligvis de kendte danske designere du kan få fingre på auktioner og kræmmermarkeder.

Prisen er ofte høj eller faktisk højere end nye møbler, da der ofte ombetrækkes og renoveres så træværk og stof er som nyt.

Tendensen har været stigende de sidste par år, hvor der har været god privatøkonomi i Danmark, her forventer vi dog en klar nedgang i den tendens og derfor også mindre af den type møbelkøb i 2023.

Det er ganske enkelt blevet for dyrt og vi venter derfor hellere med den nye sofa til 55.000.

Retro med skydedøre

Skydedøren forventer vi for ny popularitet i 2023, da der er kommet nye modeller på markedet f.eks. de håndlavede stalddørs replikaer, som aldrig har været en stalddør, men bare er lavet som de var i gamle dage (ofte af genbrugstræ) og opsat med moderne skydehængsler.

Fjernbetjente glasskydedøre er også blevet populære, da de kan give et eksklusiv look og feeling, når de automatisk lydløst skyder væk.

glas skydedør

Det intelligente hjemmet

I takt med energiudgifterne er steget voldsomt, har folk ændret adfærd omkring energiforbruget i de private hjem, det er logisk.

Det vi ser mest, er udskiftning af alle lyspærer til LED og gerne i kombination med en eller for for intelligent styring f.eks. via en APP eller en lille fjernbetjening,

Foldegardiner med ekstern styring er også blevet meget udbredt, da de kan kobles sammen med LED belysningen – Så man på samme tid kan slukke lyset og rulle gardinerne ned.

Ikea har deres eget billige system og Phillips har lavet et mere omfattende system, der også inkluderer udebelysning i haven.