faskine regnvand

Hvor stor skal din faskine være?

En faskine er et hul typisk i baghaven, hvor vand fra taget, garagen og overfladen ledes hen. Her opholder vandet sig omringet af sten eller plastik, som holder på vandet.

Stille og roligt ledes vandet fra faskinen så ud i undergrunden, ud i din baghave. Hvis du bor i et hus, hvor kloaksystemet ikke er det bedste, kan en faskine være meget behjælpelig. Husk dog at tjekke op på, om en regnvandsfaskine kan benyttes i din have.

Boligens eget vandsystem

Selv en lillebitte oversvømmelse er forfærdelig at være vært for. Vandet kommer op gennem kloakken, ind i garagen gennem garageporten, og pludselig står I med ødelagte ejendele. En forsikring kan dække skaderne, men hvorfor ikke prøve at undgå dem?

Regnvandsfaskiner kunne blive boligens nye bedste ven. Når det regner kraftigt udenfor, og I frygter for garagen, baghaven eller boligen, så kan faskinens udgravede hul i haven, hjælpe jer. Her ledes vandet nemlig ned fra terrassen, baghaven, garagen eller taget. Er faskinen passende stor, vil den kunne afhjælpe din kloak og græsplæne betydeligt med at fjerne store mængder regnvand.

Hvad skal faskinen bruges til?

Størrelsen på faskinen kan der ikke gives et entydigt svar på. Flere faktorer skal tages in mente:

  • Hvor stor er jeres grund?
  • Hvor meget skal faskinen afhjælpe kloakken – er det kun garagen og baghaven?
  • Hvor stort er huset, garagen, terrassen mm., som faskinen samler vand fra?

Derudover kommer mere specifikke behov til faskinen. Hvis jeres bolig er særligt udsat for nedbør, vokser behovet for en større faskine selvfølgelig.

Størrelsen på baghaven har yderligere to vigtige betydninger for faskinen. Den ene er arealet, som faskinen skal fjerne vandet fra. Den anden er, om arealet giver mulighed for en tilstrækkelige stor faskine.

Faskiner bygges som oftest i længden og ikke i dybden. Derfor kræves en smule plads i baghaven, og det kræver nogle gode overarme at udgrave hullet.

Grav et passende hul til faskinen

Husk også, at grave hullet i den passende dybde. Generelt vil en meter være perfekt. Når hullet kommer under 70 cm, vil vandet ikke kunne fryse. En frossen faskine kan give store udfordringer, hvis vejret skifter til + grader og kraftig regn, for ikke at nævne de skader det frosne vand kan give jeres faskine.

Endelig er der mulighed for, at I bestiller nogle eksperter, som kan vurdere jeres faskine-behov og installerer en regnvandsfaskine, som passer perfekt. På den måde slipper I for egne beregninger og en masse hårdt arbejde.