Sælg din bolig selv og spar

sælg bolig selvEjendomsmægleren tager et klækkeligt gebyr for salg af din bolig og i dag kan du som aldrig før lettere sælge din bolig helt selv.

Internettet har gjort det lettere at nå ud til mange potentielle købere og til en meget lav pris kontra tidligere, hvor der skulle avisannoncer til.

Mæglerne har deres egen portal til at vise boligerne frem på, men den største ”Bogligportalen.dk” kan du helt på lige vilkår med mæglerne fremvise din bolig på og sætte den til salg.

Spar ejendomsmægleren med en boligadvokat

Der er mange dokumenter som skal være på plads før en bolighandel kan effektueres, det kan en dygtig boligadvokat hjælpe med og de koster kun omkring 7.000 for hjælp til hele sagen.

På et almindeligt parcelhus til 2 mio vil du kunne spare godt 40.000 ved selv at sælge.

Dog skal der bruges en del af besparelsen og du skal selv deltage i handlen aktivt, der skal bl.a. laves følgende:på følgende:

– Fotografering af boligen inde og ude
– Annoncering online på boligportaler og eventuelt Facebook
– Fremvisning af ejendommen
– Sørge for tilstandsrapport
– Sørge for el-rapport
– Sørge for bankoverførsler med køber

Der er med andre ord en hel del opgaver og boligadvokaten hjælper med mange af dem inkl. rådgivning til hvordan du laver det du selv skal have ordnet – inden for rimelighedens grænser.

Læs mere om boligadvokater her

Markedsfør din bolig

Når der er lavet tilstandsrapport, energimærkning og el-rapport (hvis nødvendigt) er du klar til at markedsføre boligen.

Her kan det være en rigtig god ide at lave en salgsopstilling på de største boligportaler og bruge dem til at vise frem.
Der er masser af gratis Facebook grupper, hvor du kan linke til din salgsopstilling og på den måde vise det hele frem gratis og ofte kan du nå ud til flere tusinde på en gang – Helt gratis.

Andelsboliger kan ofte sælges på under en uge blot ved at anvende de tilgængelige Facebook grupper, men en mulighed kan også være at annoncere aktivt og betale for visning af boligen i Facebook.
Her kan du udvælge en særlig målgruppe, der passer godt til boligens muligheder.