Sådan kan påbygningsspots anvendes i hjemmet

PåbygningsspotLED spots i hjemmet er populære som aldrig før. De alsidige og prisvenlige lyskilder, som med deres kompakte design er optimale at anvende i en stor del af de belysningsopgaver man ofte støder på i et moderne hjem. Der findes en række forskellige typer af spots, hvoraf de vel nok mest populære i den almene befolkning er indbygningsspots og påbygningsspots.

Disse to typer af spotlamper anvendes ofte i populære områder af hjemmet som baderum, entre, gang og køkken alrum. Deres tidløse design og kompromisløse lysudbytte har gjort denne type belysning det foretrukne valg når boligen skal moderniseres.

Den tætte montering i loftet giver et langt mere stilrent udtryk end gamle og umoderne loftlamper. Udover dette moderne look får du et uovertruffet lysudbytte, som er langt mere uniformt end det lys der normalvis kommer fra en enkelt hængende loftlampe.

Vælg den rette spot belysning til dit køkken alrum

Det er vigtigt at man overvejer hvilken type belysning man konkret har behov for. Der er ofte stor forskel på behovet fra stuen til køkkenet. Specielt i køkken og køkkenalrum er det vigtigt at man har en fornuftig arbejdsbelysning, som kan gavne madlavningen og sikre at man altid har det fulde overblik over arbejdsgangene.

Alt efter loftshøjden og vinklen på dit loft kan du finde frem til om det enten er den cylinderformede eller firkantede spot som er det rigtige valg til dit behov. Når du har styr på formen, kan du undersøge de forskellige farver, som kan dermed kan tilpasses netop din indretning.

Det er ofte praktisk at vælge neutrale farver til dine LED påbygningsspots, som sort, hvid og grå. Disse spots kan du finde hos plusled. Dermed er du sikret en tidløs lampe, som ikke kræver udskiftning blot fordi du maler væggen, eller udskifter køkkenet.

Fordelen ved påbygningsspots sammenlignet med indbygningsspots, er den markant lettere montering. Indbygningsspots kræver at der laves en udskæring i loftet som lampen kan monteres i. Dette er ikke tilfældet ved påbygningsspots, som i stedet blot kan monteres direkte på loftet. Denne løsning er derfor ofte at foretrække hvis du ikke i forvejen er i gang med en større ombygning hvor loftet i rummet alligevel skal renoveres.

Hvilken betydning har lyskilden for rummet?

Udover at du skal vælge en lampe som du synes godt om til dit rum, så har den interne lyskilde i lampen, også i høj grad en indvirkning på den samlede oplevelse af lyset i rummet. Lyskilder har nemlig forskellige funktioner, specifikationer og strømforbrug. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på de klassiske fakta såsom watt, lumen og kelvin.

Hvis du ofte opholder dig i rummet og derfor har lyset tændt i flere timer om dagen er det vigtigt at vælge en lyskilde som har et lavt energiforbrug, så din elregning ikke stikker af.

Ser man på rummets funktion er det også værd at bemærke om der skal være en følelse af dagslys eller et mere varmt og hyggeligt lys i rummet. Det kunne eks. være at du ønsker en hyggelig atmosfære i stuen, som dermed kræver et varmt lys, som reelt mellem 2000-3000 kelvin. Hvorimod man i køkkenet ofte har et behov for en kelvin grad på mellem 3000 og 4000 kelvin, for at sikre et optimalt arbejdslys.