Sådan får du et smukt badeværelse

Badeværelset er et rum, der bruges flere gange i løbet af dagen. Samtidig er det et vådrum, der kræver en bestemt pleje og pasning, hvis det skal tage sig godt ud. For at skabe et smukt badeværelse kræves der ofte daglig rengøring, så den hvide vask og toilettet ikke bliver for beskidt. De færreste har dog tid til at foretage en grundig rengøring hver eller hver anden dag, og derfor er det nogle gange nødvendigt at springe over, hvor gærdet er lavest.

Udskift toilet, vask og brusekabine

Især hvis du har et badeværelse af ældre dato, kan det være nødvendigt at udskifte toilet, vask og brusekabine eller badekar, hvis disse er blevet slidte. Nyudviklede teknologier til diverse toiletter og vaske betyder samtidig, at det er blevet nemmere at holde badeværelseselementerne rene. Samtidig er det en god idé at tænke over løsninger, der kan fremme hygiejnen på dit badeværelse. Du kan eksempelvis investere i en berøringsfri vandhane eller en berøringsfri betjeningsplade til toilettet. På den måde sparer du vand, samtidig med at du spreder færre bakterier, når du har et toiletbesøg.

Gør badeværelset vedligeholdelsesfrit

Når man har klinker på badeværelset, som de fleste har, sætter kalken fra vandet sig ofte fast herpå, hvilket kræver grundig rengøring, hvis det skal holdes rent. For at undgå dette, kan du forsøge dig med andre materialer som beton, glas eller marmor, der har nemmere ved at afstøde kalken, så du ikke skal bruge flere timer på at skure og skrubbe brusekabinen ren. Derudover kan du bruge skabe som opbevaring frem for hylder, så du har færre overflader at støve af. Samtidig kan du vælge at investere i gulvvarme til badeværelset som varmekilde frem for en radiator, der ofte samler støv og skidt.

Nyt badeværelse

Hvis både klinker, toilet, vask og brusekabine trænger til at blive udskiftet, kan det være en god idé at skabe et helt nyt badeværelse med hjælp fra professionelle, der kan måde op og komme med ideer. Eksempelvis kan AUBO, der har lokalafdelinger i størstedelen af Danmark, hjælpe dig med dit badeværelsesprojekt.

Hold badeværelset ryddeligt og pænt

Hvis du vil have et smukt badeværelse, er det ikke altid nok at sørge for, at det er rent. Det kan nemlig nemt komme til at se rodet ud, hvis alle dine renseprodukter og ekstra shampooflasker står fremme. En måde at løse dette problem på, er ved at have et smart opbevaringssystem, hvor dine produkter kan gemmes væk bag en låge. Hvis dette ikke er muligt, kan du eksempelvis hænge en hylde op, hvor du kan gemme produkterne i en kasse, der passer til indretningen på badeværelset. Derudover er det en god idé at investere i knager til håndklæder, der er i brug, så de ikke kommer til at ligge og flyde. Sidst men ikke mindst er det en mulighed at investere i håndklæder, tandbørstekrus, sæbedispenser og en toiletbørste, der passer til indretningen i rummet. Ved at vælge matchende materialer, kan du få rummet til at føles mere sammenhængende og pænt.