Spar op til 40.000 kr. når du skal sælge din bolig – sælg den selv!

Sælg selv din bolig og sparOvervejer du at sælge din bolig, men synes det er lige dyrt nok? Så er du en af mange. Læs med her og forstå hvordan du kan tjene mest muligt ved salget af din ejendom.

Det kan være svært at have overblik over alle de praktiske ting i forhold til salget af ens bolig. Derfor vælger mange at sætte en ejendomsmægler på sagen. Det er dog ganske unødvendigt, da du kan hyre dig selv og putte pengene i egen lomme i stedet.

Hvor meget giver du til ejendomsmægleren?

Når man skal sælge sin bolig, er der mange udgifter gemt væk i mæglersalæret. Det tænker mange ikke på, da der som oftest ikke er forståelse for, hvad man reelt betaler til.

Som oftest ser man at en ejendomsmægler kræver ca. 100.000 kr. i salær. Det beløb, du betaler mægleren, afhænger typisk af, hvilken pris du ønsker at sælge din bolig til, da man udregner salæret ud fra 1 til 6 procent af boligens salgspris. Derved kan man følge en lige kurve mellem prisen på ens bolig og prisen for ejendomsmæglerens serviceydelser.

Hvorfor er det billigere med selvsalg?

Vælger du at gå uden om mægleren og sælge din bolig selv, sparer du det du normalt ville betale for salget af din bolig. Skærer man alle udgifter ved ejendomshandel fra, er det et sted mellem 20 til 40 tusinde kroner, som man konkret betaler ejendomsmægleren. Disse penge ville du altså kunne putte i egen lomme, hvis du tager arbejdshandskerne på og selv varetager salgsprocessen.

Hvordan sparer jeg mest muligt?

Der er en række forhold, som gavner salget af en bolig. De mest væsentlige faktorer er beliggenhed og stand af bolig. Disse forhold er med til at afgøre hvor attraktiv din villa, ejerlejlighed, rækkehus eller lignende placerer sig på boligmarkedet. Så kan du krydse af i boksen ved god beliggenhed og/eller god stand, kan du eventuelt spare penge på markedsføring, da boligen vil tale for sig selv meget af tiden.

Egne kompetencer

Fungerer du som mægler på ved dit boligsalg, kan det være en fordel at udnytte dine egne egenskaber.

Noget som er super vigtigt i markedsføringen af din bolig, er gode billeder, som giver potentielle købere appetit på mere. Er du selv kyndig med et kamera og har forståelse for billedredigering, kan du spare ved at undlade at hyre en professionel fotograf.

I nutidens Danmark foregår det meste på nettet. Det gælder selvfølgelig også boligsalg. Sider som Facebook har åbnet op for muligheden for at nå ud til mange brugere uden at betale yderligere for det. Dertil kommer sig, at der er en række af sider, hvor man kan oprette salgsannoncer kvit og frit.

OBS! Det kan være en idé at supplere ens gratis markedsføring med betalte boligannoncer, da disse ofte kan nå et bredere segment.

Kom i gang med selvsalg

Det kræver en indsats fra egen side, hvis man skal fungerer som selvmægler. Heldigvis står du ikke helt på egne ben, selvom du skærer ejendomsmægleren fra. Hos selvmægler.dk kan du nemlig få hjælp til det juridiske papirnusseri, finde behjælpelige værktøjer samt guides og opslå din første boligannonce – kvit og frit!