Sådan gør du din have klar til sommer

Sommer er lige rundt om hjørnet, hvilket betyder, at haven kalder. Du skal til at smøre ærmerne op og gøre haven klar til sommeren, så du uden problemer kan nyde solens stråler og græsset mellem tæerne. Hvis du ikke helt ved, hvor du skal starte henne, så kan du herunder se en liste over nogle af de ting, der skal gøres for at haven kan blive sommerklar. Så støv havehandskerne af og kom i gang.

Der er så mange ting, der skal gøres

Få styr på din græsplæne
I løbet af efteråret er græsplænen blev grim og uoverskuelig. Det første du bør gøre, er at finde riven frem og begynde at fjerne blade, grene og mos. Ved at fjerne skidtet undgår du, at grene og sten sætter sig fast eller ødelægger din græsslåmaskine. Når du klipper græsset, så bør du være opmærksom på længden. Du bør ikke klippe græsset under 3-4 centimeter, fordi det er varmt om sommeren, og hvis du klipper det for langt ned, så kan du skade græsset.

Klippe hæk og beskær træer
Dette er noget, som de fleste haveejere helst vil undgå. Fordi det kan være meget hårdt og tidskrævende at klippe hæk og beskære træer, især hvis man har en stor have.

Luge ukrudt
Det kan være, at du allerede har klaret det her punkt, fordi ukrudtet kommer allerede frem i foråret. Der kan dog være kommet mere siden, og det er et nusseprojekt, der er vigtigt. Ved at luge ud i bedene så giver du dine planter og blomster mere plads til at vokse, og ved at fjerne ukrudtet mellem dine terrassefliser kan du få den til at stå helt skarpt.

Plante blomster
Så snart haven er blevet beskåret og trimmet, så kan du begynde at pynte den med blomster. Dette kan være med til at sætte prikken over i’et. Dette er også en måde, hvorved du kan personliggøre din have, fordi du kan vælge lige præcis den slags blomst, som du gerne vil have, og i den farve der passer bedst. Hvis du vælger blomster i forskellige farver, så kan det give liv til din have.

Havemøblerne kommer frem
Når haven endelig er blevet pæn og sommerklar, så skal alt dit hårde arbejde nydes. Derfor bør du finde havemøblerne frem. De skal selvfølgelig lige gøres rent, men når det er klaret, så kan du gå ud og nyde din have fra terrassen. Du kan også grille sammen med familien og dele udsigten med andre.