Få en mobil internetforbindelse

Fordele ved mobilt bredbånd

Har du et sommerhus, båd, hytte eller campingvogn, vil du ofte have behov for at gå online på steder uden internetforbindelse.

Her er mobilt bredbånd en god løsning, der både er billig og særdeles nyttig.

TIPS: Læs om udviklingen inden for det nye 5G internet i Danmark på http://5ginternet.dk

Hvad kan du med en mobil bredbåndsforbindelse?

Mobilt bredbånd er en lille usb stick med et modem i (usb modem) hvor der sættes et simkort i – helt som en mobiltelefon.
Den putter du i din pc og den bruger modemet til at ”ringe op” til nærmeste mobilmast. Det hele foregår med radiobølger og du kan derfor komme online stort set over det hele i Danmark (dog med svingende hastigheder)

Du kan bruge den mobile internetforbindelse helt som en almindelig internetforbindelse, der er ingen forskel.

Den eneste forskel er prisen og den måde der betales på.

Hvad koster Mobilt internet?

Der afregnes alt efter hvor meget data du ønsker at bruge. Det er lavet så smart, at dem der kun vil bruge det mobile internet en lille smule også kun sal betale en lille smule.

Der forud betales hver måned for en bestemt mængde data og opbruger du mængden nedsættes hastigheden frem til næste 1 i måneden.

Priserne ligger fra 29 kroner om måneden og helt op til 300.

Hvad har jeg behov for af data

Langt de fleste bruger mindre end de selv forventer. Skal du kun online en time om dagen for at tjekke mails, lidt nyheder og netbank, ja så kan du klare dig med 5GB data om måneden uden problemer.

Det kan du få for under 100 kroner pr. måned.

Vil du gerne se film, høre musik og spille spil, er det noget helt andet. Film trækker rigtig meget data under afspilning og du kan hurtigt bruge 20 GB på en uge.

Læs også: Smid ikke en ødelagt iphone ud

Det du kan gøre er, at starte ud med et abonnement uden ret meget data i og følge med i hvor meget du bruger. Du kan altid lave dit abonnement om til at indeholde mere data. (hos stort set alle udbydere)

Du kan se film og TV med mobilt bredbånd

I dag er hastighederne så høje, at du sagtens kan bruge mobilt bredbånd til at streame 4K fra Netflix til din cromecast og se film på dit TV i sommerhuset.
Det kræver dog, at der er forholdsvist god dækning i det område du befinder dig i.
Alle større byer er i dag dækket af 4G og her kan du det hele. Men i visse sommerhusområder ved kysten, er det noget langsommere.

Det er derfor en god ide, at tjekke udbydernes dækningskort før du bestiller, så du er sikker på der er hurtigt internet, der hvor du påtænker at benytte det mest.

TDC Netværket i Danmark har bedste gennemsnitslige dækning og det er bl.a. Telmore og Fullrate som benytter det netværk (og naturligvis Yousee)